Brendie Massage  15

Triggerpoint dry needling

Bij dry-needling wordt meestal één naald gebruikt, waarmee kortdurend de spier wordt geprikkeld. Dry-needling werkt op specifieke punten, de triggerpoints. Een triggerpoint is een drukpijnlijke plek in een spier, die naast de lokale drukpijn, ook vaak pijn op een andere plek veroorzaakt.

De behandeling is gericht op het uitschakelen van deze triggerpoints. Via het gericht aanprikken met een naaldje worden deze punten in de spier(en) ontspannen. Bij langdurige klachten behandel ik vaak meerdere spieren in de arm, been, nek en spieren langs de wervelkolom.

Het inbrengen van het naaldje voel je bijna niet. Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich even kort aan. Dat geeft een soort ‘kramp’ gevoel. Daarna ontspant de spier zich meestal direct en kun je weer gemakkelijker bewegen. Vaak voelt het behandelde gedeelte wel wat vermoeid of stijf aan, maar dat is meestal van korte duur. 

Wil je meer info of een afspraak inplannen?

Ik help je graag verder!

Helaas, door de drukte in mijn praktijk heb ik besloten een voorlopige stop voor nieuwe clienten in te voeren. Ben je al cliënt in mijn praktijk en sta je geregistreerd in het online boekingsysteem? Dan blijft het mogelijk online in te boeken met je emailadres en wachtwoord.

Brendie Massage  78 v2